ßßß


Składniki:2 piersi z kurczakabułka tartajajko10 dag boczku wędzonego1 cukinia2 pomidory (obrane ze skórki)papryka czerwona1 cebulasólpieprz1 ząbek czosnku1 kulka mozzarelliolejzioła prowansalskiepapryka w proszkuZ piersi kurczaka przygotować tradycyjne bitki (rozbić,przyprawić,obtoczyć w jajku i bułce tartej) i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie pokroić wszystkie warzywa w kostkę, boczek w paski a czosnek zetrzeć na tarce. Na patelnie wrzucamy boczek i chwilę smażymy, dorzucamy do tego warzywa z czosnkiem smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku. Tak przygotowane "ragu" wykładamy na nasze bitki, następnie kładziemy na każdą pierś plasterki mozzarelli i delikatnie przyprawiamy ziołami prowansalskimi i papryką. Wstawiamy całość do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy 20 minut.