Wykonanie
Pierś z kurczaka obtoczona w panierce kokosowej podana w formie szaszłyków. Można podawać je na gorąco lub na zimno np. z
ketchupem,
sosem czosnkowym lub ulubionym dipem.Składniki:- 500g
piersi kurczaka,

- 2 duże
jajka,- 4-5 łyżek
wiórków kokosowych,- 4 łyżki
bułki tartej,-
olej do smażenia,-
sól,
pieprz do smaku,+ patyczki do szaszłyków
Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Nastepnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić
solą i
pieprzem. Do miseczki wsypać
wiórki kokosowe i bulkę tartą, wymieszać.
Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki
mięsa nabić na patyczki do szaszłyków, następnie panierowć w
jajku i w wiórkach z
bułką tartą. Smażyć na niezbyt gorącym
oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć szaszłyki z patelni, można odłozyć papierowy ręcznik, by dsączyć nadmiar tłuszczu.

Smacznego,
Kasia ; )