ßßß Cookit - przepis na Zrazy z piersi drobiowej

Zrazy z piersi drobiowej

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
Zrazy z piersi drobiowej
Czasem chce się więcej niż zwykły schabowy , wtedy wpada pomysł by dodać dodatki, zwinąć i zrobić coś innego.
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 7
2 duże piersi z kurczaka
Ser gouda 7 plastrów
Szynka wieprzowa 7 plastrów
Szczypiorek 7 sztuk
Sól do smaku prowansalska
Pieprz biały mielony do smaku Kamis
Papryka mielona czerwona
Panierka:
100 gram mąki tortowej
100 gram bułki tartej
Jajka 2 szt.
Dodatkowo :
Olej do smażenia
Piersi kroimy na 6 większych plastrów i zostaną nam skrawki dwa z tego będzie siódmy zraz.
Każdy kawałek piersi solimy pieprzymy i posypujemy odrobiną papryki czerwonej mielonej.
Na każdy kawałek piersi kładziemy plaster sera , szynki i szczypiorek. Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy.
Maczamy w roztrzepanym jaju i obsypujemy mąką wymieszana z bułka tartą.
Smażymy z obu stron i dusimy pod przykryciem.
Wyjdą złotawe zraziki bardzo smaczne. Podajemy z ziemniakami .
piątek, 15 sierpnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/08/Zrazy-z-piersi-drobiowej.html