Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisuZrazy z piersi drobiowejCzasem chce się więcej niż zwykły
schabowy , wtedy wpada pomysł by dodać dodatki, zwinąć i zrobić coś innego.trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 72 duże
piersi z kurczakaSer gouda 7 plastrów
Szynka wieprzowa 7 plastrów
Szczypiorek 7 sztuk
Sól do smaku prowansalska
Pieprz biały mielony do smaku Kamis
Papryka mielona czerwonaPanierka:100 gram
mąki tortowej100 gram
bułki tartejJajka 2 szt.Dodatkowo :
Olej do smażeniaPiersi kroimy na 6 większych plastrów i zostaną nam skrawki dwa z tego będzie siódmy zraz.Każdy kawałek piersi solimy
pieprzymy i posypujemy odrobiną
papryki czerwonej mielonej.Na każdy kawałek piersi kładziemy plaster
sera ,
szynki i
szczypiorek. Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy.Maczamy w roztrzepanym
jaju i obsypujemy
mąką wymieszana z
bułka tartą.Smażymy z obu stron i dusimy pod przykryciem.Wyjdą złotawe zraziki bardzo smaczne. Podajemy z
ziemniakami .
piątek, 15 sierpnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter