Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sernik z
żurawiną i mascaponeNototenia smażona »Nie macie czasem tak , że chcecie zrobić ciasto ale nie macie pomysłu. Ja ostatnio tak mam i robię akurat z tego co mam w domu . Tym razem padło na
śliwki z kompotu ,
suszone morele i
suszone śliwki .Ciasto kruche ze
śliwkami suszonymi owocami i
budyniem .Ciasto :400 gram
mąki tortowej250g zimnego
masła2 łyżeczki
proszku do pieczenia100 gram
cukru pudru5
żółtekskórka cytrynowa krojona 2 łyżeczki
kakao 2 łyżkiGóra ciasta:5
białek150 gram
cukrubudyń waniliowy2 opakowania
cukru z prawdziwą
wanilią Kamis1.Do misy wsypuje
mąkę tortową z
proszkiem do pieczenia.2.Dodaje
żółtka cukier i
margarynę , posypuje
skórką cytrynową .3.Wyrabiam ciasto,szybko zagniatam i dziele na 3 części do jednej dodaję
kakao i do zamrażalki.4. Po godzinie wyjmuje i tarkuje jasne ciasto na blaszkę w której umieściłam papier do pieczenia..5. Na starkowanym cieście kładę
śliwki z kompotu litrowego odsączone ,
morele suszone i
śliwki suszone .6. Teraz ścieram ciemne ciasto .7. Ubijam
białka z
cukrem dodaje
budyń razem miksuje.8 . Ścieram jasne ciasto na pianę budyniową.9 . Piekę 55 minut w 170 stopniach .


wtorek, 14 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter