Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Starszy wpisNowszy wpis »SzarlotkaJak to bywa bez słodkości sie nie obeszło w domu tylko szukają gdzie coś jest jak skonczy się ciasto to wteedy lament , że już nie ma .Na szybkiego zrobilam im z jabłuszek ciasto. Załuje ejdna , że nie dałam trochę wiecej
musu jabłkowego ale mimo to i tak jest pyszne :)Szarlotka :)250 g
margaryny3 szklanki
mąkicukier puder 150 gram do ciasta
cukier z prawdziwą
wanilią 1 sztuka Kotanyi
proszek do pieczenia 1 łyżeczka3
żółtka do ciasta3
białka do
bezy150 gram
cukru pudru do
bezyskórka cytrynowa Kotanyi do
bezymus jabłkowy 1 litr domowy można też kupić w skleinie gotowy
lukier150 gram
cukru pudru3 łyżki
kakao rozpuszczalne1 łyżka-2
wodyDo miski wsypujemy
mąkę dodajemy 3
żółtka i
cukier puder z
proszkiem do pieczenia .
Margarynę kroimy w wiórka i zagniatamy ciasto. Włożyłam do ceramicznego naczynia do zapiekania wysmarowanego
margaryna i posypanego
mąką i nakłułam widelcem dosyć gęsto . Na ciasto wyłożyłam
mus jabłkowy .
Białka ubiłam z
cukrem pudrem i wsypałam 2 łyżeczki
skórki cytrynowej .Wyłożyłam na
mus jabłkowy. Piekłam 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu polałam lukrem
kakaowym.





poniedziałek, 10 września 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter