Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Wyniki kulinarnego konkursuCiasto
marchewkowe »To już 3 spotkanie na które zostałam zaproszona mówię o wspólnym gotowaniu
Winiar które odbyło się w siedzibie Nestle. Produkty polecam MAJĄ DOBRE NAWET BARDZO DOBRE . Tym razem tematem przewodnim gotowania były
grzyby :)Przywitała nas niespodzianka na samym wstępie spotkania SamJerzy Pasikowski szef kuchni hotelu Polonia Palace w Warszawie uraczył nas swoimi popisowymi daniami . Niestety nie było czasu by robić zdjęcia ale jedno danie zrobiłam ciekawe czy zgadniecie co to za danie :)
Bardzo było smaczne każda/dy z nas dostało takie super danie wyśmienite :)Tutaj Jerzy Pasikowski robi zupę krem z barszczu czerwonego, nie pamiętam szczegółów dokładnie ale dowiem się i zrobię w domu taki krem bo był bardzo smaczny i co najważniejsze bez żadnych zagęszcza-ców
Nie mogłam oprzeć się pokusie i zrobiłam sobie fotkę na pamiątkę z szefem :)
Wracając do spotkania potrawy były przeróżne od zup po zapiekane pieczone duszone potrawy
borowiki boczniaki
kurki było z czego wybieraćOto jedno z moich dwóch dań które wykonałam
Kurki w
śmietanie z
rukolą i
makaronem500 gram
kureksos sałatkowy czosnkowo ziołowy Winiar 1 sztuka
30% śmietana (około 300-400 ml)2 garście
rukolinatka pietruszkimasło,
sól,
pieprzmakaron penne 300 gram
pomidorki koktajlowe 6 szt
Kurki dokładnie umyć, Większe pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać 2- 6 łyżki
masła i następnie dorzucić
kurki i smażyć przez kilka minut dodać
sos sałatkowy czosnkowo ziołowy . Po ich podsmażeniu wlać
śmietanę, doprawić
solą i
pieprzem. Dusić
grzyby, aż do zgęstnienia sosu. dodać pokrojone
pomidorki na ćwiartki Na koniec pospać
natką pietruszki. Tak przygotowane
kurki podaję z
makaronem i
rukolą. Ugotowany
makaron i odcedzony na sam koniec dodaje do sosu i posypuje
rukoląOraz 2 danieNadziewane
pieczarki20 szt dużych
pieczarekryż 2 woreczki
ser żółty starty 30 deko
rukola 2 garście
sos sałatkowy wiosenny ze
szczypiorkiem 2 szt
pieprz sólpomidory z puszki
Pieczarki umyć ze środka wszystko wyskubać
ryż ugotować odcedzić ogonki i resztę co wyskubaliśmy us marzyc na patelni .ale nie do końca ,dorzucamy
pomidory z puszki i dusimy z
pieczarkami dorzucamy
sos sałatkowy do smaku
pieprz i
sól teraz wrzucamy
ser kiedy zaczyna się rozpuszczać wrzucamy
ryż i
pieczarki na oko sobie mieszamy razem z
ryżem następnie na koniec wyłączamy patelnie dodajemy
rukole nadziewamy
pieczarki i wykładamy na blachę prostokątną folią aluminiową wykładamy blachę układamy
pieczarki przykrywamy folia i wkładamy do pieca na pół godziny w 180-200 stopni aby nam sie szybko przypiekło w zasadzie tylko
pieczarki maja nam dojść szybko bo farsz mamy prawie zrobiony
Bardzo podobało mi się to spotkanie Rewelacja Poznałam Ciekawe osoby oraz nowe dania fascynujące potrawy :)Jestem w trakcie duszenia farszu przeglądam
sosy który dodać jak widać :) Wybrałam
czosnkowo-
ziołowyUdało mi się zrobić nawet jedną fotkę z poznaną nową koleżanką Beatą która uwielbia gotować tak jak i ja mam nadzieję , że się nie pogniewa nie mogłam oprzeć się pokusie :)
Bardzo mi się podobało wspólne gotowanie potrawy były przepyszne i przemili ludzie Na koniec pamiątkowa fotka dań które robili wszyscy było ich tak dużo , że nie ma na pewno wszystkich ale większość jest.
wtorek, 06 września 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter