ßßß Cookit - przepis na To już trzecie spotkanie z marką Winiary - Temat przewodni grzyby

To już trzecie spotkanie z marką Winiary - Temat przewodni grzyby

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wyniki kulinarnego konkursu
Ciasto marchewkowe »
To już 3 spotkanie na które zostałam zaproszona mówię o wspólnym gotowaniu Winiar które odbyło się w siedzibie Nestle. Produkty polecam MAJĄ DOBRE NAWET BARDZO DOBRE . Tym razem tematem przewodnim gotowania były grzyby :)
Przywitała nas niespodzianka na samym wstępie spotkania Sam
Jerzy Pasikowski szef kuchni hotelu Polonia Palace w Warszawie uraczył nas swoimi popisowymi daniami . Niestety nie było czasu by robić zdjęcia ale jedno danie zrobiłam ciekawe czy zgadniecie co to za danie :)
Bardzo było smaczne każda/dy z nas dostało takie super danie wyśmienite :)
Tutaj Jerzy Pasikowski robi zupę krem z barszczu czerwonego, nie pamiętam szczegółów dokładnie ale dowiem się i zrobię w domu taki krem bo był bardzo smaczny i co najważniejsze bez żadnych zagęszcza-ców
Nie mogłam oprzeć się pokusie i zrobiłam sobie fotkę na pamiątkę z szefem :)
Wracając do spotkania potrawy były przeróżne od zup po zapiekane pieczone duszone potrawy borowiki boczniaki kurki było z czego wybierać
Oto jedno z moich dwóch dań które wykonałam
Kurki w śmietanie z rukolą i makaronem
500 gram kurek
sos sałatkowy czosnkowo ziołowy Winiar 1 sztuka
30% śmietana (około 300-400 ml)
2 garście rukoli
natka pietruszki
masło, sól, pieprz
makaron penne 300 gram
pomidorki koktajlowe 6 szt
Kurki dokładnie umyć, Większe pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać 2- 6 łyżki masła i następnie dorzucić kurki i smażyć przez kilka minut dodać sos sałatkowy czosnkowo ziołowy . Po ich podsmażeniu wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Dusić grzyby, aż do zgęstnienia sosu. dodać pokrojone pomidorki na ćwiartki Na koniec pospać natką pietruszki. Tak przygotowane kurki podaję z makaronem i rukolą. Ugotowany makaron i odcedzony na sam koniec dodaje do sosu i posypuje rukolą
Oraz 2 danie
Nadziewane pieczarki
20 szt dużych pieczarek
ryż 2 woreczki
ser żółty starty 30 deko
rukola 2 garście
sos sałatkowy wiosenny ze szczypiorkiem 2 szt
pieprz sól
pomidory z puszki
Pieczarki umyć ze środka wszystko wyskubać ryż ugotować odcedzić ogonki i resztę co wyskubaliśmy us marzyc na patelni .ale nie do końca ,dorzucamy pomidory z puszki i dusimy z pieczarkami dorzucamy sos sałatkowy do smaku pieprz i sól teraz wrzucamy ser kiedy zaczyna się rozpuszczać wrzucamy ryż i pieczarki na oko sobie mieszamy razem z ryżem następnie na koniec wyłączamy patelnie dodajemy rukole nadziewamy pieczarki i wykładamy na blachę prostokątną folią aluminiową wykładamy blachę układamy pieczarki przykrywamy folia i wkładamy do pieca na pół godziny w 180-200 stopni aby nam sie szybko przypiekło w zasadzie tylko pieczarki maja nam dojść szybko bo farsz mamy prawie zrobiony
Bardzo podobało mi się to spotkanie Rewelacja Poznałam Ciekawe osoby oraz nowe dania fascynujące potrawy :)
Jestem w trakcie duszenia farszu przeglądam
sosy który dodać jak widać :) Wybrałam czosnkowo-ziołowy
Udało mi się zrobić nawet jedną fotkę z poznaną nową koleżanką Beatą która uwielbia gotować tak jak i ja mam nadzieję , że się nie pogniewa nie mogłam oprzeć się pokusie :)
Bardzo mi się podobało wspólne gotowanie potrawy były przepyszne i przemili ludzie Na koniec pamiątkowa fotka dań które robili wszyscy było ich tak dużo , że nie ma na pewno wszystkich ale większość jest.
wtorek, 06 września 2011, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2011/09/To-juz-trzecie-spotkanie-z-marka-Winiary-Temat.html