Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mazurek Wielkanocny z ...Żurek Wielkanocny w
chlebie z ... »Kochani Wielkanoc za pasem dla was i dla mnieMazurek KajmakowyCiasto:500 g
mąki,250 g
margaryny,200 g
cukru pudru,5
żółtek,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
Cukier w prawdziwą
wanilią i nutką
kardamonu 1 opakowanie KamisMasa na mazurek:
powidła śliwkowe 150 grammasa
krówko-wa kajmakowa,
lukier z
cukru pudru soku cytrynowego i barwnika
pomarańczowego na ranty Mazurka i środek mazurka,posypka kolorowa na ranty Mazurka i środek mazurka ,
migdały listki jak ja to mówię na jedną cześć mazurka, masa kajmakowa idzie na druga część mazurka i jeden pisak lukrowy czerwony i
zółty do napisu Alleluja smacznego.Na stolnice wsypujemy
mąkę robimy wgłębienie wbijamy
żółtka dodajemy
cukier i
Cukier z prawdziwą
wanilią i nutką
kardamonu proszek do pieczenia i
margarynę .Zagniatamy szybko ciasto Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia i na to wykładamy ciasto widelcem robimy dziurki aby lepiej upiekło się pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu lukrujemy boki mazurka i środek i posypujemy posypką kolorową jeden bok smarujemy powidłami i posypujemy
migdałami płatkami . Drugą część smarujemy
kajmakiem gotowym połowę puszki i robimy napis Alleluja na kolorowo.



sobota, 30 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter