ßßß Cookit - przepis na Ciasto czereśniowe z budyniem pod bezową pianką

Ciasto czereśniowe z budyniem pod bezową pianką

nazwa

Wykonanie

Dziś przepis na ciasto; pyszne i słodkie z czereśniami, budyniem i bezową pianką :)
Składniki:
ciasto kruche
- 3 szkl. mąki
- 375 g. margaryny
- 5 żółtek
- 3/4 szkl. cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Pierwszą częścią wylepić blaszkę do pieczenia. Na nią wyłożyć uprzednio umyte i wydrylowane połówki czereśni. Na czereśnie wyłożyć budyń przygotowany według przepisu na opakowaniu. Na budyń zetrzeć na tarce drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika i piec ok 40 min. w 180 st. C. Wyjąć z piekarnika, położyć pianę ubitą z białek pozostałych z ciasta kruchego z dodatkiem cukru pudru. Zapiec jeszcze 10 min.
Smacznego!
Źródło:http://wegemena.blogspot.com/2013/06/ciasto-czeresniowo-budyniowe-pod-bezowa.html