Wykonanie
Dziś przepis na ciasto; pyszne i słodkie z
czereśniami,
budyniem i
bezową pianką :)Składniki:ciasto kruche- 3 szkl.
mąki- 375 g.
margaryny- 5
żółtek- 3/4 szkl.
cukru- 1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie:Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Pierwszą częścią wylepić blaszkę do pieczenia. Na nią wyłożyć uprzednio umyte i wydrylowane połówki
czereśni. Na
czereśnie wyłożyć
budyń przygotowany według przepisu na opakowaniu. Na
budyń zetrzeć na tarce drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika i piec ok 40 min. w 180 st. C. Wyjąć z piekarnika, położyć pianę ubitą z
białek pozostałych z ciasta kruchego z dodatkiem
cukru pudru. Zapiec jeszcze 10 min.Smacznego!