Wykonanie
Robiąc te pyszności nie wiedziałam,że będzie taki cudowny efekt. W ogóle bałam się z nimi cokolwiek robić, ponieważ byłam przekonana że NIC z nich nie wyjdzie,że się nie upieką, że pewnie ciasto powinno być inne. Ale ku mojemu zaskoczeniu wyszły idealne i chyba każdy kto lubi posmak
czekolady i kruchość oraz delikatność się nie nie skusi.Składniki:1 szklanka
mąki2 łyżki
kakaopłaska łyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki
cukru1
żółtko0,5 kostki
margarynyPrzygotowanie:Do miski wsypujemy
mąkę, proszek,
kakao i mieszamy ze sobą.Mikserem ucieramy na gładką masę
masło z
cukrem, po chwili dodajemy
żółtko i dalej miksujemy.Następnie stopniowo wsypujemy suche składniki i ponownie miksujemy około 5-8 min. Ciasto nie będzie idealnie gładkie, ale to w niczym nie przeszkadza.Gdy skończymy miksowanie, za pomocą łyżki lub w moim przypadku za pomocą rąk formujemy kuleczki i troszkę je spłaszczamy. Układamy w odstępach 3cm ponieważ
ciasteczka troszkę urosną.Pieczemy w 180 stopniach około 20 min, tak aby brzegi były twardsze. Wyjmujemy i studzimy.Smacznego! c: