Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne
rogale z nadzieniem ...Roladki z
ryby i
szpinaku »Nie ma to jak poczuć zbliżające się lato i zrobić coś co przypomina leniuchowanie.Tak właśnie tak , na dzisiaj przygotowałam
botwinkę z
ziemniakami .2 pęczki
botwinkimarchewka 2 szt
woda 2 litry
pietruszka listki parę sztukdo smaku szczypta
imbiru pieprzu białego i
soliZiele angielskie 3 szt Kamis
liść laurowy 3 sztskrzydełka drobiowe 4 sztDodatkowo:
ziemniaki 1 kg4 łyżki
masłaDo garnka wkładamy skrzydełka z
kurczaka umyte i oczyszczone.Dodajemy
listek laurowy ziele angielskie .Gotujemy na małym ogniu
wywar rosołowy.Kiedy skrzydełka się ugotują wyjmujemy je i dodajemy pokrojone drobno listki
botwinki z łodyżkami .Doprawiamy
solą cukrem i
imbirem.Smakujemy czy dobrze doprawione.Jeśli jeszcze jest za delikatny można dodać
soku z cytryny .Na koniec dodałam
śmietanę 18% 200 ml .Ugotowane
ziemniaki odcedzamy , tłuczkiem je dociskamy z 4 łyżkami
masła aby powstało nam jakby puree ziemniaczane.Łyżką do
lodów nakładamy
ziemniaki na talerz głęboki , ja dałam po trzy kulki udekorowałam listkami
pietruszki i zalałam gorącą
botwinką.Pyszne i jeszcze raz pyszne .



środa, 30 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter