Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Żeberka duszone w
winie ...Ciasto ze
śliwkami »Jakiś deser by się przydał :) Mam
arbuza borówki i
brzoskwinie budyń i
galaretkęPowstanie pyszny deserCiasto na tartaletki :400 gram
mąki200 gram
margaryny150 gram
cukru truskawkowego Royal Brand50 gram tartych
migdałów BackMit3
żółtka2 łyżeczki
proszku do pieczeniaDodatki:
budyń śmietankowy 1 szt2
galaretki cytrynoweborówki 200 gram
arbuz 300 gram
brzoskwinia 1 sztCiasto na tartaletki:
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy zimna
margarynę pokrojoną
cukier ,
proszek do pieczenia i
żółtka . Zagniatamy ciasto.Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Trzymamy dwie godzinki.Gotujemy
budyń tak jak pisze na opakowaniu.
Galaretki rozpuszczamy w 600 ml
wody.
Owoce(
brzoskwinie kroimy w plastry,
arbuza w kostkę)Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto wałkujemy , wycinamy kwadraty i wkładamy w foremki wysmarowanej
margaryną , odcinamy nadmiar.Dociskamy lekko i pieczemy 10 minut w 170 stopniach
Budyń ugotowany wlewamy w ostudzone tartaletki tak do połowy i układamy
owoce , zalewamy tężejącą
galaretką .Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.



czwartek, 22 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter