Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka ze
śliwkamiPikle w zalewie octowej »Tartaletki z niespodziankamiCiasto:300 gram
mąki tortowej150 gram
margaryny150 gram
cukru2
żółtkaśmietana 2 łyżki 18%
cukier z
wanilią KamisSkładniki przekładamy do miski (
mąkę,
margaryną cukier i
cukier waniliowy ,
żółtka,
śmietanę)Zagniatamy składniki szybko i wstawiamy do lodówki na godzinę do schłodzenia.Po godzinie wałkujemy ciasto na 0 , 5 cm i wylepiamy foremki.Pieczemy 10 minut na środkowym poziomie piekarnika w 170 stopniach . Po upieczeniu przekładamy na talerzMasa:
budyń ulubiony o smaku
czekoladowym 1 szt
mleko2
galaretki agrestoweborówki 200 gram
arbuz 200 gramRobimy
budyń według instrukcji na opakowaniu . Zalewamy ostudzone tartaletki tak do połowy , teraz układamy
borówki i
arbuza i zalewamy
galaretką tężejącą i do lodówki n godzinkę teraz można się zajadać .


poniedziałek, 26 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter