Wykonanie

Dziś znów, bardzo prosto i klasycznie - kruche babeczki z
budyniem, kawałkami
ananasa i
truskawkami. Prezentują się elegancko, robią szybko, a smakują jeszcze lepiej. :)Składniki:3 3/4 szklanki
mąki10 łyżek
smalcu1/2
margaryny3
żółtka3 łyżki
śmietany1/2 szklanki
cukruopakowanie budyniu
waniliowego1/2 litra
mlekaananastruskawkiWszystkie składniki zagniatamy, ciasto schładzamy w lodówce przez około godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki (co ważne, foremek nie musimy niczym smarować). Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st C.
Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wlewamy go do upieczonych babeczek. Na wierzchu układamy kawałki
ananasa i
truskawki.Smacznego


