Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszny piernik z
żurawinąPyszna warzywna
sałatka ... »Idealne danie Wigilijne bez
mięsa ryba w dodatku smaczna
ryba pod postacią klopsików .
pstrąg 300 gram filet4 łyżeczki
żelatynyzielona
pietruszka (do przybrania)1 łyżka
cukru2
pietruszka korzeń 100 gram
seler 100 gram
ziele angielskie Kamis
liść laurowy Kamis
pieprz mielony Kamis
marchewka z
groszkiem i
kukurydzą 4 łyżki
pietruszka listki pęczek
ocet jabłkowy Kamis 3 łyżkidrobiowe rosołki 2 szt
jajkobułka tarta 3 łyżkiFilet
pstrąga opłukać, osuszyć i oprószyć lekko
solą.Warzywa i
przyprawy włożyć do szerokiego garnka, zalać litrem
wody i gotować przez 5 minut , teraz dodajemy
ocet jabłkowy.
Pstrąga zmielić dodając do niego
natkę pietruszki i też zmielić.Dodać do zmielonego
pstrąga jajko i 3 łyżki
bułki tartej doprawić
sokiem z cytryny solą i
pieprzem .Do
wywaru warzywnego dodać rosołki drobiowe.Farsz
rybny mieszamy i formujemy małe kuleczki wrzucamy do
wywaru warzywnego 15 minut i zagotowane.
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej
wody, odstawić aby napęczniała, po czym dodać do
wywaru, wymieszać i gotować 5 minut.Wyjąc klopsiki
rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym , posypać
marchewką z
groszkiem i
kukurydzą.Zalać
wywarem kuleczki
rybne. Kiedy ostygnie wstawiamy do lodówki do stężenia.Idealne danie Wigilijne .



wtorek, 24 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter