Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Botwinka z
imbiremSernik z
awokado »Roladki z
ryby i
szpinaku6 płatów mrożonych
mintajaszpinak 300 gram
czosnek 2 ząbki
suszone pomidorki z
czosnkiem i
bazylia 2 łyżki
ser gouda 100 gram pokrojony drobno
sok z cytrynyPrzyprawy:
sól prowansalska Kamis
pieprz biały Kamis szczypta
chili w proszku szczypta
papryka czerwona szczyptaDodatkowo :
pomidory dwa
oliwki czarne z 10 szt
szczypiorek pęczekWykonanie:
Mintaja rozmrażamy.
Szpinak mrożony kładziemy na patelnie , rozmrażamy go. Doprawiamy
solą pieprzem,dodajemy
ser gouda drobno pokrojony.Posypujemy
suszonymi pomidorami z
czosnkiem i
bazylią, dodajemy sprasowany
czosnek.Mieszamy do połączenia składników.Na rozmrożonego
mintaja i odciśniętego z
wody , lekko osuszonego ręcznikiem papierowym, posypujemy
czerwoną papryką rybę i szczyptą
chili wyciskamy
sok z cytryny i skrapiamy
rybę , kładziemy farsz ze
szpinaku i
sera.Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami wkładamy do naczynia do zapiekania .Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z
sałatka i
ziemniakami z
wody .Pamiętajmy ,że
ryba puszcza jeszcze
wodę i powstanie nam sosik własny , który smakuje rewelacyjnie .



poniedziałek, 05 maja 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter