Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kruche
ciastka na Wielkanoc
chleb żytni ze
słonecznikiem ... »Wielkanocne śniadanie
jadłam te super
jaja - galareta drobiowa .Bardzo fajnie wygląda ,a i smak ma pyszny.Składniki na galaretę drobiową - kształt jaj :3 ćwiartki z
kurczakakukurydza puszka
marchew 3 szt
por 100 g
seler 100 g
pietruszka 100 g2
cebulesól i
pieprz do smaku
listek laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 sztDo garnka wlewamy 3 litry
wody i wkładamy warzywa oraz
mięso.wkładamy ziele i
listek laurowy.Gotujemy na małym ogniu 2 godziny.Po ugotowaniu wyjmujemy
marchew i kroimy w kosteczkę.Resztę
wywaru przecedzamy .Do miseczki wsypujemy
żelatynę na 2,1/2 litra
wody i wlewamy odrobinę zimnej
wody mieszamy ( gęstnieje nam ).Do mikrofali na 1 minutę ( rozpuści się ) i wlewamy do
wywaru rosołowego.Mieszamy chwilę i gotowy
wywar na
żelatynie .Do skorupek od jaj wkładamy
marchewkę kukurydze i pokrojone
mięsko z ćwiartek .Połowę farszu i połowę
wywaru z
żelatyną .Do lodówki na 2 godziny i gotowe.

środa, 08 kwietnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter