Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Biszopt z
truskawkami i masą ...
Sałatka z
tuńczykiem i ... »Coś
banalnego można powiedzieć. Lecz smak przypomina dzieciństwo . Tęsknota za
dawnymi latami . Racuchy proste , a zarazem delikatne i rozkoszne.Składniki:
Mąka tortowa 400 gram typ 450
Jaja 3 szt.
Jogurt naturalny 300 ml
Cukier 200 gram
Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Jabłka 2 dużeNiby nic takiego jednak składniki muszą być dobrze ubite.
Jaja ubijamy z
cukrem na puch, podwaja nam się a nawet potraja masa ale tak ma być.Teraz dodajemy
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia i
jogurt naturalny .
Jabłka myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką , odciskamy sok .Dodajemy
jabłka starte do masy i mieszamy łyżką.Smażymy na
oleju rzepakowym. Na rumiany kolor pilnując by się upiekły w środku.Po upieczeniu posypujemy
cukrem pudrem.Pyszne są.



niedziela, 22 czerwca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter