ßßß Cookit - przepis na Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Biszopt z truskawkami i masą ...
Sałatka z tuńczykiem i ... »
Coś banalnego można powiedzieć. Lecz smak przypomina dzieciństwo . Tęsknota za dawnymi latami . Racuchy proste , a zarazem delikatne i rozkoszne.
Składniki:
Mąka tortowa 400 gram typ 450
Jaja 3 szt.
Jogurt naturalny 300 ml
Cukier 200 gram
Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Jabłka 2 duże
Niby nic takiego jednak składniki muszą być dobrze ubite.
Jaja ubijamy z cukrem na puch, podwaja nam się a nawet potraja masa ale tak ma być.
Teraz dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt naturalny .
Jabłka myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką , odciskamy sok .
Dodajemy jabłka starte do masy i mieszamy łyżką.
Smażymy na oleju rzepakowym. Na rumiany kolor pilnując by się upiekły w środku.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Pyszne są.
niedziela, 22 czerwca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/06/Racuchy-z-jablkami.html