ßßß
Tortownica o średnicy 23cmBiszkopt2 jajka2 łyżki cukru2 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie żółtka. Do masy dodać najlepiej przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut i wystudzić.Masa truskawkowa800g truskawekserek naturalny 200gjogurt naturalny 300g3 łyżki cukru2 galaretki truskawkoweDwie galaretki rozpuścić w 250ml wody. Truskawki zmiksować, dodać serek i jogurt, a następnie cukier. Nie dawać więcej cukru, ponieważ galaretki sa słodkie. Kiedy galaretki zaczną tężeć dodać do masy i zmiksować. Włożyć na chwilę do lodówki. Kiedy masa zacznie tężeć wylać na biszkopt. Włożyć do lodówki.Wierzchgarść truskawek2 galaretki truskawkoweGalaretki rozpuścić wg instrukcji na opakowaniu, truskawki pokroić w połówki. Ułożyć truskawki na masie truskawkowej. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylać na resztę ciasta. Schłodzić w lodówce.