ßßß
Cookit - przepis na Torcik truskawkowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Torcik truskawkowy
Składniki
Biszkopty
Jajko
Cukier
Mąka
Proszek do pieczenia
Truskawka
Serek naturalny
Jogurt naturalny
Galaretka truskawkowa
Wykonanie
Pyszne ciasto na zimno z
truskawkami
.
Tortownica o średnicy 23cm
Biszkopt
2
jajka
2 łyżki
cukru
2 łyżki
mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
Białka
ubić na sztywno, dodać
cukier
, a następnie
żółtka
. Do masy dodać najlepiej przesianą
mąkę
i
proszek do pieczenia
, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut i wystudzić.Masa truskawkowa800g
truskawek
serek naturalny
200g
jogurt naturalny
300g3 łyżki
cukru
2
galaretki truskawkowe
Dwie
galaretki
rozpuścić w 250ml
wody
.
Truskawki
zmiksować, dodać
serek
i
jogurt
, a następnie
cukier
. Nie dawać więcej
cukru
, ponieważ
galaretki
sa słodkie. Kiedy
galaretki
zaczną tężeć dodać do masy i zmiksować. Włożyć na chwilę do lodówki. Kiedy masa zacznie tężeć wylać na
biszkopt
. Włożyć do lodówki.Wierzchgarść
truskawek
2
galaretki truskawkowe
Galaretki
rozpuścić wg instrukcji na opakowaniu,
truskawki
pokroić w połówki. Ułożyć
truskawki
na
masie
truskawkowej. Kiedy
galaretka
zacznie tężeć wylać na resztę ciasta. Schłodzić w lodówce.
Źródło:
http://ilovecooking92.blogspot.com/2013/07/torcik-truskawkowy.html
Przepisy powiązane
Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Składniki powiązane (0)