ßßß
Cookit - przepis na Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Składniki
Biszkopty
Jajko
Mąka
Cukier
Proszek do pieczenia
Jogurt truskawkowy
Galaretka truskawkowa
Truskawka
Wykonanie
Biszkopt
– forma 24cm4
jajka
4 łyżki
mąki
tortowej4 łyżki
cukru
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
Białka
ubić z
cukrem
. Dodać ubite
żółtka
. Lekko wymieszać.Wsypać
mąkę
z proszkiem przez sitko.Wlać do formy, piec w temp.160 oC około 40min.Zimny
biszkopt
przekroić na 2 blaty.Masa jogurtowa1
jogurt truskawkowy
, 400g2
galaretki truskawkowe
½ kg
truskawek
Galaretki
rozpuścić w 2 szklankach gorącej
wody
, ostudzić.Tężejącą
galaretkę
zmiksować z
jogurtem
. Najlepiej w dzbanku do koktajli.Blaty
biszkoptu
nasączyć – ½ szkl.
wody
, 1łyżeczka
cukru
, 1łyżeczka
soku z cytryny
.Na pierwszy blat położyć połówki
truskawek
i zalać tężejącą masą
jogurtową
.Przykryć drugim blatem, wylać resztę masy jogurtowej i ułożyć dekoracyjnie
truskawki
.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2011/07/torcik-jogurtowo-truskawkowy.html
Przepisy powiązane
Torcik truskawkowy
Biszkopt z truskawkami
BISZKOPT SIOSTRY ANASTAZJI
Ciasto z truskawkami i śnieżką
Truskawkowiec
Składniki powiązane (0)