ßßß
Cookit - przepis na Truskawkowiec
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Truskawkowiec
Składniki
Truskawka
Galaretka truskawkowa
Śmietana kremówka
Biszkopty
Jajko
Cukier
Mąka
Mąka ziemniaczana
Olej
Proszek do pieczenia
Wykonanie
TruskawkowiecSkładniki2kg
truskawek
2
galaretki truskawkowe
500ml
śmietanki 30%
biszkopt
6
jajek
3/4 szklanki
cukru
1 szkalnka
mąki
4 łyżki
mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki
oleju
2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
Biszkopt
Krok 1
Jajka
utrzeć z
cukrem
na biało, następnie dodać
olej
i
mąki
wymieszane z
proszkiem do pieczenia
. Delikatnie wymieszać łyżką. Piec ok 30 min. w 180°C w dużej prostokątnej blaszce. Po wystygnięciu
biszkopt
przekroić na pół.MasaKrok 2Jedną
galaretkę
rozpuścić w szklance gorącej
wody
i wystudzić. Schłodzoną
śmietankę
ubić na sztywno i dodać do niej
galaretkę
, wymieszać. Masę wyłożyć na połowę
biszkoptu
, na której ułożyliśmy wcześniej połowę
truskawek
.Przykryć drugą częścią
biszkoptu
.Krok 3Na wierzchu ciasta ułożyć pozostałe
truskawki
i zalać tężejącą
galaretką
, przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/06/9310/truskawkowiec
Przepisy powiązane
Ciasto z musem truskawkowym
Placek z truskawkami
Truskawkowe niebo !
Ciasto szpinakowe
Torcik jogurtowo-truskawkowy.
Składniki powiązane (0)