Wykonanie
            24 września 2013
 BISZKOPT
BISZKOPT SIOSTRY ANASTAZJI(Przepis pochodzi z książki " 103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI ")Składniki:6 
jajek1 szklanka 
cukru kryształu1 szklanka 
mąki1 płaska łyżeczka 
proszku do pieczeniaBiałka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy 
żółtka i 
cukier. Masę ubijamy dość długo- musi być gęsta i puszysta. Następnie wsypujemy, przesianą z 
proszkiem do pieczenia, 
mąkę pszenną. Delikatnie mieszamy ciasto drewnianą łyżką. Wylewamy masę na formę do pieczenia (tortownicę, blaszkę prostokątną)wyłożoną pergaminem. Pieczemy 
biszkopta w temperaturze 160-180*C około 30-40 minut.Z tego przepisu możemy korzystać np. przy pieczeniu ambasadora.

Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez 
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.