Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb pszenny ze ...Rolada drobiowa z
pieczarkami ... »Dzisiaj coś pysznego , mimo że robiłam pierwszy raz już wiem że będzie następny . Rolada wyszła znakomita , wprost rewelacyjna z moimi małymi dodatkami . Wielkanocna rolada z
jabłkami . Piekłam razem z dziewczętami i jestem ciekawa jak wyszły im rolady .Piekłam z......Izioni pyszne smakiMoje domowe kucharzenieJoanna1 kg
jabłek obranych i pokrojonych w kostkę ( ma być kg już po obróbce )
cynamon 3 łyżeczki
kardamon pół łyżeczki16 g
cukru wanilinowegożurawina 3 garście6
jajekszczypta
soli5 łyżek
cukru ( 100 g)płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
mąki pszennej tortowej
masło do posmarowania papieruDodatkowo:
czekolada mleczna 100 g
czekolada czarna 100 g3 łyżki
mlekaskórka cytrynowa HelioObrałam
jabłka , wykroiłam nasionka i pokroiłam w kostkę .Oprószyłam
jabłka cynamonem i
kardamonemFormę od pieca tą czarną wysmarowałam
margaryną i położyłam papier do pieczenia , wysmarowałam na wierzchu papier
masłem i wyłożyłam pokrojone
jabłka , posypałam je
żurawiną.Zmiksowałam
białka ze szczyptą
soli na sztywno, dodałam
cukier i jeszcze chwilę miksowałam.Dodawałam po jednym
żółtku i miksowała na najmniejszych obrotach . Przesiałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia i dodałam do masy jajecznej .Mieszałam łyżką , aż do ostatniej
mąki .Przełożyłam ciasto
biszkoptowe na
jabłka , rozprowadziłam równo miernie.Wstawiłam do pieca i piekłam 30 minut w 160 stopniach.Wyje lam upieczony
biszkopt i zakryłam ścierką.Przewróciłam na druga stronę i ciasto wyszło na ścierkę.Delikatnie ściągnęłam papier i zawijałam w ścierkę na której leżał
biszkopt.Bardzo delikatnie zawijałam roladę by nie popękała .Kiedy ostygła przekroiłam ja na
polowe i oblałam
czekoladą udekorowałam
skórką cytrynową.







sobota, 14 marca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter