Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Gyros z
makaronem i
seremFasolowa na
młodej fasolce »Ostatnio chodzimy za mną
ogórki w zalewie musztardowej i postanowiłam zrobić . Wszak mamy sezon
ogórkowy więc na czasie a na zimę będzie jak znalazł .Składniki:- 5 kg
ogórków- 300 g
cukru-3 łyżki
soli- 250 ml
octu- 1.1/2 litra
wody-
liść laurowy na słoik półlitrowy-
ziele angielskie 2 na słoik półlitrowy-
czosnek 1 na słoik półlitrowy-
chrzan 1 cm na słoik półlitrowy-
koper jeden kwiatek słoik półlitrowy- 9 łyżeczek
musztardy rosyjskiej DeveleyWykonanie:
Ogórki umyłam osuszyłam , poobcinałam końce i pokroiłam w słupki ( razem ze skórką ).Wyparzyłam słoiki , powkładałam do środka ziele, listek ,
czosnek ,
chrzan i
koper .Powkładałam
ogórki dosyć ciasno poupychałam je.Przygotowanie zalewy :Przygotowałam miarkę 3 litrową którą zakupiłam na Tradismak . Miarka idealna do robienia zalewy i nie tylko.Do miarki wlałam wrzątek , następnie wsypałam
cukier i
sól .Dodałam
musztardę , dokładnie wymieszałam i wlałam
ocet, ponownie wymieszałam .Gorącą zalewę wlewałam od razu do
ogórków i zakręcałam.Gotowałam słoiki po 10-12 minut od zagotowania.
Ogórki są już dobre po paru dniach.





niedziela, 02 sierpnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter