ßßß
Składniki:Naleśniki:1 3/4 szklanki mąki*250 ml mleka 3,2%250 ml wody mineralnej gazowanej2 duże jajkaszczypta soli1 łyżka olejuFarsz:400 g twarogu półtłustego4 łyżki naturalnego jogurtu3/4 szklanki jagód3 łyżki cukru pudrucukier puder (do posypania)* szklanka 250 ml
Naleśniki: Wszystkie składniki ciasta na naleśniki zmiksować i odstawić, aby zgęstniało. W międzyczasie przygotować farsz.Farsz: Wszystkie składniki farszu zmiksować blenderem na gładką masę. W miarę potrzeby dodać mniej lub więcej jogurtu i cukru.Na patelni (bez tłuszczu) usmażyć kolejno naleśniki. Wysmarować jagodowym twarogiem i zwinąć. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego!Rad y : D o ciasta na naleśniki można dodać świeżo startą skórkę z pomarańczy, cytryny lub l imonki, dzięki temu naleśniki będą bardziej aromatyczne.Do farsz u można dodać domowy cukier wanili owy lub miąższ z wanilii.