Wykonanie
MUFFINKI MURZYNKI

Powstały z obłędnej ochoty na coś
czekoladowego...Na coś
czekoladowego z
marchewkową konfiturą z
wanilią. A że strasznie nie chciało mi się czekać, aż przestygnie
masło to wyszły bardzo przypominające w smaku murzynka - ciepłe
masło rozpuściło dokładnie
mąkę, więc ciasto nie było bardzo grudkowate:) Muffinki zaś nie straciły nic ze swej wyjątkowości:) Jedynie rosną na potęgę, więc trzeba naprawdę pakować je do 3/4 wysokości, a nie po całej foremce, jak ja mam w zwyczaju ;). No chyba, że ktoś ma foremki JUMBO to akurat :DPrzepis na
konfiturę podam niedługo :) bo zbieram się do jej zrobienia tylko ...sami wiecie;)
póki co myślę, że z
konfiturą z
malin np też będą równie pyszne:) lub d
żemem z
truskawek z
limonką ;)

Składniki:1,5 szklanki
mąki tortowej przesianej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1,5 łyżeczki
sody oczyszczonej1 szklanka
cukru16g
cukru waniliowego2 kopiate łyżki ciemnego
kakao100-110 g utopionego
masła ciepłegoszklanka
maślanki2
jajacała
gorzka czekoladakonfitura marchewkowa z
waniliąPrzesianą
mąkę, proszek,
sodę,
cukier,
cukier waniliowy,
kakao połączyć w jednej misce.
Czekoladę pokruszyć na drobne kawałeczki. Utopić
masło. Do ciepłego wbić
jajka ( mieszać cały czas, żeby się nam nie zsiadły ;) ) i dodać szklankę
maślanki. Razem wymieszać. Mokre składniki wlać do suchych. Wymieszać, dodać
czekoladę. Zamieszać całość. Niezbyt dokładnie:)Nakładać do foremek po łyżeczce ( łyżce;) ) ciasta. Na nie po małej łyżeczce
konfitury. Przykryć pozostałym
ciastem .Piec 20 minut w 190 'c.

Warzywa w słodyczach