Wykonanie

Jajecznicę lubię, robię ją często. Lubię z dodatkami, z
pomidorem,
chlebem,
szynką,
boczkiem,
słoniną,
cebulą,
szczypiorkiem, a nawet chłopską - z
mąką… Ale z
serem białym nigdy jeszcze nie próbowałam, dlatego szybko musiałam wypróbować ten przepis z książki Zosi Cudny. Zapraszam do wypróbowania, jest pyszna!Na śniadanie dla 2 osób:4
jajka2 plastry
szynki20 dag
białego serałyżka
kminkułyżka
masła klarowanego
sól,
pieprz do smaku
Szynkę pokrojoną w kosteczkę podsmażyć na
maśle, dodać rozdrobniony
ser i
kminek. Podsmażać do rozpuszczenia się
sera. W misce rozbełtać
jajka, posolić i popieprzyć. Dodać do
sera, wymieszać i smażyć 3 minuty pod przykryciem. Zsunąć na talerz i niezwłocznie podawać.Smacznego!Przepis pochodzi z książki Zosi Cudny "
Make cooking easier", którą miałam przyjemność recenzować.
