ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojajka 8 sztukszynka 50 gramówmasło 2 łyżek stołowychboczek 50 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Jajka umyć , osuszyć. Szynkę i boczek pokroić w drobne paski. Jajka wybić kolejno ze skorupek do filiżanki, sprawdzając ich świeżość. Zlać do miski, dodać 4 łyżki wody, posolić i popieprzyć, lekko ubić trzepaczką, dodać przygotowaną szynkę i boczek, wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, wlać porcję masy jajecznej dzieląc na 4 omlety. Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy masa się zetnie od spodu, a wierzch będzie lekko wilgotny, przerzucić na drugą stronę placek bądź zwinąć za pomocą łopatki omlet w rulon i przełożyć na ogrzany talerz. Dodawać z dodatkiem pieczywa i soków owocowych lub warzywnych.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: