Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
szynka 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
boczek 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Jajka umyć , osuszyć.
Szynkę i
boczek pokroić w drobne paski.
Jajka wybić kolejno ze skorupek do filiżanki, sprawdzając ich świeżość. Zlać do miski, dodać 4 łyżki
wody, posolić i popieprzyć, lekko ubić trzepaczką, dodać przygotowaną
szynkę i
boczek, wymieszać. Na patelni rozgrzać
masło, wlać porcję masy jajecznej dzieląc na 4 omlety. Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy masa się zetnie od
spodu, a wierzch będzie lekko wilgotny, przerzucić na drugą stronę placek bądź zwinąć za pomocą
łopatki omlet w rulon i przełożyć na ogrzany talerz. Dodawać z dodatkiem
pieczywa i
soków owocowych lub warzywnych.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: