Wykonanie
Naleśniki
ryżowe to niezwykle przydatny produkt w kuchni. Kiedy nie mamy pomyslu co zrobić na obiad lub kolacje wystarczy coś podsmażyć, zawinać i podać jako orientalne danie ! Moja dzisiejszą propozycją są naleśniki
ryżowe z mielonym
mięsem, warzywami i paroma kroplami ukochanego przeze mnie
sosu Worcester <3

500g
wieprzowego mięsa mielonego12 sztuk okraglych naleśników
ryżowych1
marchewka1
cebula2 ząbki
czosnku2 lyzki
sosu sojowego , może być
sojowo -
grzybowy1
por, mały
pieprz grubo mielony
papryka mielonaewentualnie
sólczarny
sezamopcjonalnie kilka kropel
sosu Worcester ( Worcestershire)
olejMięso mielone przerzucamy do miski. Wyciskamy do niego jeden ząbek
czosnku , doprawiamy
papryką,
czarnym pieprzem , 1/2 lyzki
sosu sojowego. Jesli mamy to dodajemy
sos worcester. Wsatwiamy do lodówki na okolo 20-30 minut.W tym czasie obieramy
marchewke i kroimy w cienkie słupki.
Cebule też siekamy bardzo cienko,
czosnek oraz
pora w
krazki. W Woku rozprowadzamy kilka kropel
oleju i wrzucamy warzywa, energicznie mieszamy. Dolewamy 1 łyżkę
sosu sojowego. Warzywa smażymy tak dlugo, az
marchewka bedzie miękka. Po tym czasie wrzucamy na patelnie
mięso. Pamiętajmy żeby caly czas mieszać, aż
mięso będzie już gotowe i pieknie połączy się z warzywami. Dodajemy
sezam,dolewamy reszte
sosu sojowego, jesli czegoś nam brakuje do smaku możemy dodać go wiecej , ewentualnie
pieprzu lub
papryki.Czas na naleśniki. Każdy naleśnik należy namoczyć. Ja stawiam sobie miskę napełnioną
wodą i ręką zwilżam ich powierzchnie.U dolu naleśnika, w jego środkowej części nakładam farsz, uważając aby nie przesadzić z jego ilością. Zawijam dół, lewy i prawy bok a następnie roluje do
gory.Podaje z
sosem sojowym w oddzielnych miseczkach. Można jesc palcami maczając w sosie:))
Kami .