ßßß Cookit - przepis na "Asian style plate"

"Asian style plate"

nazwa

Wykonanie

Mimo kosmicznej nazwy, danie w zasadzie mało wyszukane, ale jakie dobre! Robi się raczej szybko, jeśli ma się wprawę w przygotowywaniu kotletów sojowych ( ja jej nie mam ). Podałam je z ryżem brązowym.
Składniki ( na ok 4 porcje ) :
Opakowanie kotletów sojowych ( u mnie o smaku schabowego, Orico )
Mrożonka azjatycka ( u mnie z Tesco : pory, grzyby, papryka, kapusta pekińska, cebula)
Parę liści kapusty pekińskiej
Połowa średniej wielkości pora
Kaszka kukurydziana
Olej
Sos sojowy
Olej sezamowy
Sól, pieprz, itp
Kotlety gotujemy z dodatkiem sosu sojowego i ulubionych przypraw. Po ostygnięciu odsączamy je z nadmiaru wody, panierujemy w kaszce kukurydzianej, smażymy i kroimy na kawałki.
Mrożonkę wrzucamy na patelnię ( najlepiej w woku ) i smażymy bez tłuszczu do miękkości. Dodajemy rozdrobnione warzywa, mieszamy i smażymy aż będą miękkie. Do warzyw wrzucamy pokrojone kotlety sojowe, delikatnie mieszamy, na koniec doprawiamy sosem sojowym i olejem sezamowym. Podajemy z czym tylko chcemy i wsuwamy.
Źródło:http://veganandvain.blogspot.com/2012/01/asian-style-plate.html