Wykonanie

Mimo kosmicznej nazwy, danie w zasadzie mało wyszukane, ale jakie dobre! Robi się raczej szybko, jeśli ma się wprawę w przygotowywaniu kotletów
sojowych ( ja jej nie mam ). Podałam je z
ryżem brązowym.Składniki ( na ok 4 porcje ) :Opakowanie kotletów
sojowych ( u mnie o smaku
schabowego, Orico )Mrożonka azjatycka ( u mnie z Tesco :
pory,
grzyby,
papryka,
kapusta pekińska,
cebula)Parę liści
kapusty pekińskiejPołowa średniej wielkości
poraKaszka kukurydziana
OlejSos sojowyOlej sezamowySól,
pieprz, itpKotlety gotujemy z dodatkiem
sosu sojowego i ulubionych przypraw. Po ostygnięciu odsączamy je z nadmiaru
wody, panierujemy w
kaszce kukurydzianej, smażymy i kroimy na kawałki.Mrożonkę wrzucamy na patelnię ( najlepiej w woku ) i smażymy bez tłuszczu do miękkości. Dodajemy rozdrobnione warzywa, mieszamy i smażymy aż będą miękkie. Do warzyw wrzucamy pokrojone kotlety
sojowe, delikatnie mieszamy, na koniec doprawiamy
sosem sojowym i
olejem sezamowym. Podajemy z czym tylko chcemy i wsuwamy.