Pamiętacie orzechowe muffiny "Snikers" ?Moi domownicy za nimi przepadają, dlatego na bazie tego przepisu zrobiłam babeczki.W czekoladowo-orzechowym cieście umieściłam czekoladki rocher,a całość udekorowałam prościutkim kremem czekoladowym.Wyszło chyba lepiej niż się spodziewałam - naprawdę ciężko im się oprzeć ;)Składniki: ( na 12 babeczek )1 i 1/2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru1/4 szklanki kakaoszczypta soli1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 szklanki wody1/2 szklanki jogurtu naturalnego1/3 szklanki oleju roślinnego1 łyżka octu winnego1 łyżka posiekanych orzechów włoskichponadto:Krem:250 g serka mascarpone1/2 tubki mleka skondensowanego o smaku czekoladowymSposób wykonania:Mąkę, sodę i kakao przesiać do miski. Dodać cukier i wymieszać. Składniki mokre (woda, jogurt, olej, ocet) połączyć i wlać do miski z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy.Mieszankę wlać do przygotowanych papilotek, nie więcej niż do 2/3 wysokości. W ciasto włożyć czekoladką i docisnąć, by dotknęła dna.Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 C ok. 25 minut. Babeczki wystudzić.Przygotować krem: Mascarpone i mlekoczekoladowe krótko zmiksować, do uzyskania konsystencji kremu. Udekorować każdą babeczkę.Smacznego :)