Wilgotne, czekoladowo-orzechowemuffiny z kawałkami batoników snickers.W przeciwieństwie do popularnych batonów nie za słodkie,tylko z lekka nutą karmelu i solonych orzeszków.maksimum przyjemności.Polecam gorąco.Składniki: na 12 sztuk1 i 1/2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru1/4 szklanki kakaoszczypta soli1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 szklanki wody1/2 szklanki jogurtu naturalnego1/3 szklanki oleju roślinnego1 łyżka octu winnego1 łyżka posiekanych orzechów włoskichponadto:2 batony snickers1 łyżka posiekanych solonych orzeszków ziemnych ( do dekoracji )Sposób wykonania:Mąkę, sodę i kakao przesiać do miski. Dodać cukier i wymieszać. Składniki mokre (woda, jogurt, olej, ocet) połączyć i wlać do miski z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy.Mieszankę wlać do przygotowanych papilotek, nie więcej niż do 2/3 wysokości. Baton pokroić na 6 kawałków. Każdy wcisnąć w ciasto.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut, w temp. 170C.Gorące posypać orzeszkami.Smacznego :)