Nie macie dzisiaj nic na obiad? O to propozycja, jak go zrobić w mniej niż pół godziny :-) gorąco polecam... Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku ok. 500 g wiejskiej kiełbasy wieprzowej ok. 400 g pokrojonych pomidorów z puszki 1 mała puszka groszku konserwowego odrobina białego wina pęczek szczypiorku przyprawy: oregano, bazylia sól, pieprz szczypta cukru do smażenia: oliwa z oliwek do posypania: tarty parmezan Wykonanie: Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać pokrojoną w kawałki kiełbasę i smażyć na dość dużym ogniu, aż się zrumieni. Dodać wino oraz pomidory, doprawić do smaku przyprawami i dusić na małym ogniu ok. 10 minut. W między czasie ugotować makaron al dente. Pod koniec dodać do sosu groszek i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Podawać posypane startym parmezanem. Smacznego :-)