Wykonanie

Ku mojej ogromnej radości wiosna przyszła już na dobre, przynajmniej do południowej Polski :)Muszę się przyznać, że uwielbiam tę
porę roku i z utęsknieniem czekam na sezonowe
warzywa i owoce.W piątek kupiłam
młody szpinak i
cukinię, które razem z włoskim
makaronem stworzyły obiadowe
trio, czyli...
MAKARON W SOSIE
SZPINAKOWYMOd powrotu z Włoch (co było niestety już miesiąc temu) czekałam na odpowiednią okazję, by wykorzystać mieszankę
makaronów, którą przywiozłam.

Składniki (dla 2 osób):200 g
makaronu,2 małe
cukinie,2 ząbki
czosnku,pęczek
świeżego szpinaku,50 ml słodkiej
śmietany,garść mieszanki
orzechów (pinii,
słonecznika i dyni),tarty
parmezan,
olej z pestek
winogron,
sól,
pieprz.Wykonanie:

Na
oleju dusimy pokrojoną w półplasterki
cukinię i posiekany
czosnek.Dodajemy liście
szpinaku i czekamy, aż zaczną wchłaniać sos.Wlewamy
śmietankę, doprawiamy
solą i
pieprzem.

Na osobnej patelni prażymy
orzechy uważając, by ich nie przypalić.Gotujemy
makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mieszamy z sosep i posypujemy orzeszkami oraz startym na tarce
parmezanem.Od razu podajemy.

Smacznego!Przepis z z książki "MY STORY
MAKARON".