ßßß Cookit - przepis na Aromatyczny pieczony pstrąg

Aromatyczny pieczony pstrąg

nazwa

Wykonanie

Feniksowa Kuchnia
Podstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do serca.
Blog > Komentarze do wpisu
« Kapuśniak z kiszonej kapusty
Krem brzoskwiniowy z orzechami »
Dla mnie każda ryba smażona smakuje tak samo. Czy to dorsz czy pstrąg smak oleju u mnie zawsze zdominuje rybkę.
Ten przepis, to przepis mojego taty, który jest mistrzem w rybnej kuchni :)
Pomimo tego, że przepis nie wymaga jakieś dużej ilości i wymyślnych składników, to może się wydawać mało interesujący, ale kto spróbuje - ten się przekona :)
Rybka wyciągnięta z folii puszcza swój sosik, jest aromatyczna i soczysta.
Naprawdę POLECAM!!!
Składniki :
1 pstrąg w całości
1 cebula
świeży koperek
masło
ketchup
sól, pieprz
Pstrąga czyścimy i patroszymy. Obsypujemy go solą i pieprzem.
Kładziemy na podwójnym kawałku folii aluminiowej.
Do środka ryby wkładamy cebulę pokrojoną w krążki, wiórki masła i dużą ilość kopru w gałązkach. Zalewamy to wszystko ketchupem.
Te same czynności powtarzamy, kładąc składniki na wierzchu ryby.
Ma to wyglądać mniej więcej w taki sposób:
Tak przyrządzonego pstrąga zawijamy szczelnie w folię aluminiową i zapiekamy przez 40 minut w temperaturze 180 o C.
Podawać z ryżem wymieszanym z masłem i koperkiem, polać sosem powstałym przy pieczeniu ryby.
SMACZNEGO!!!
poniedziałek, 23 stycznia 2012, feniksowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Życie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...
Pierogi z kapustą i grzybami
Pikantna zupa kapuściana z ...
Liebster Blog
Polski chleb na zakwasie
Zakręcone muffinki o smaku ...
KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...
Popękane ciasteczka ...
Paluchy serowe
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://feniksowakuchnia.blox.pl/2012/01/Aromatyczny-pieczony-pstrag.html