Wykonanie
Feniksowa KuchniaPodstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do
serca.Blog > Komentarze do wpisu« Kapuśniak z
kiszonej kapustyKrem
brzoskwiniowy z
orzechami »
Dla mnie każda
ryba smażona smakuje tak samo. Czy to
dorsz czy
pstrąg smak
oleju u mnie zawsze zdominuje
rybkę.Ten przepis, to przepis mojego taty, który jest mistrzem w
rybnej kuchni :)Pomimo tego, że przepis nie wymaga jakieś dużej ilości i wymyślnych składników, to może się wydawać mało interesujący, ale kto spróbuje - ten się przekona :)
Rybka wyciągnięta z folii puszcza swój sosik, jest aromatyczna i soczysta.Naprawdę POLECAM!!!Składniki :1
pstrąg w całości1
cebulaświeży
koperekmasłoketchupsól,
pieprzPstrąga czyścimy i patroszymy. Obsypujemy go
solą i
pieprzem.Kładziemy na podwójnym kawałku folii aluminiowej.Do środka
ryby wkładamy
cebulę pokrojoną w krążki, wiórki
masła i dużą ilość
kopru w gałązkach. Zalewamy to wszystko
ketchupem.Te same czynności powtarzamy, kładąc składniki na wierzchu
ryby.Ma to wyglądać mniej więcej w taki sposób:
Tak przyrządzonego
pstrąga zawijamy szczelnie w folię aluminiową i zapiekamy przez 40 minut w temperaturze 180 o C.Podawać z
ryżem wymieszanym z
masłem i
koperkiem, polać sosem powstałym przy pieczeniu
ryby.SMACZNEGO!!!
poniedziałek, 23 stycznia 2012, feniksowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyŻycie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...Pierogi z
kapustą i
grzybamiPikantna zupa kapuściana z ...Liebster BlogPolski
chleb na zakwasieZakręcone muffinki o smaku ...KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...Popękane
ciasteczka ...Paluchy
serowePisz blog
zamów newsletter