Wykonanie

Nieskomplikowane danieo zachęcającym wyglądzie.Chrupiąca panierka z drobnymiziarenkami, z całą pewnościąskusi niejednego łasucha.Z
trzech marchewek, dużej
pietruszki i połowy
seleraugotowałam
wywar.Do nadania smaku użyłam
liścia laurowego, angielskiegoziela, ziaren kolorowego
pieprzu i
morskiej soli.Po 20 minutach wyjęłam warzywa, zastępując je czterema
udkami kurczaka.Gotowałam kolejne 20 minut. Po tym czasie wyjęłam
mięso,odstawiłam do wystygnięcia.Przygotowałam składniki panierki:
mąkę, dwa rozbełtane
jajka i ziarna
sezamu wymieszane z łyżką
bułki tartej.Każde udko podzieliłam na części, wyjmując przy okazji kości.Obtaczałam w
mące, następnie w
jajku i na koniec w
sezamie.Smażyłam na głębokim, rozgrzanym
oleju z każdej strony.
Kurczaka podałam z gotowanymi
ziemniakami, cząstkami
cytryn i surówką z
czerwonej kapusty, na którą przepis znajduje się tutaj .Smacznego :)