ßßß
Nieskomplikowane danieo zachęcającym wyglądzie.Chrupiąca panierka z drobnymiziarenkami, z całą pewnościąskusi niejednego łasucha.Z trzech marchewek, dużejpietruszki i połowy seleraugotowałam wywar.Do nadania smaku użyłamliścia laurowego, angielskiegoziela, ziaren kolorowegopieprzu i morskiej soli.Po 20 minutach wyjęłam warzywa, zastępując je czterema udkami kurczaka.Gotowałam kolejne 20 minut. Po tym czasie wyjęłam mięso,odstawiłam do wystygnięcia.Przygotowałam składniki panierki: mąkę, dwa rozbełtane jajka i ziarna sezamu wymieszane z łyżką bułki tartej.Każde udko podzieliłam na części, wyjmując przy okazji kości.Obtaczałam w mące, następnie w jajku i na koniec w sezamie.Smażyłam na głębokim, rozgrzanym oleju z każdej strony.Kurczaka podałam z gotowanymi ziemniakami, cząstkami cytryn i surówką z czerwonej kapusty, na którą przepis znajduje się tutaj .Smacznego :)