ßßß
2 cebule2 ząbki czosnku2 pomidory700 g ziemniaków2 cukinie4 marchewki1 łodyga selera naciowego4 gałązki natki pietruszki4 gałązki kolendry2 łyżki oliwy80 g czarnych oliwek150 ml wywaru z warzyw (może być z kostki)1 płaska łyżeczka mielonego kminu rzymskiegosól, pieprzObaraną cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skóry i rozdrobnij.Obrane, umyte ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Jedna cukinie pokrój na grubsze plastry, drugą w paski. Selera naciowego pokrój na plasterki. Natkę pietruszki i kolendrę posiekaj.Na rozgrzanej oliwie przyrumień cebulę.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem. Przykryj i duś 25 do 30 min na średniej temp.
Podawaj na ciepło z kuskusem bądź jako dodatek do np: ryb.