ßßß
mojego pomysłuSkładniki: na 4 porcje250g makaronu pappardelle1 puszka krojonych pomidorów1 duża czerwona papryka3 łyżki suszonej czerwonej słodkiej papryki1 cebula3 ząbki czosnku1 łyżka śmietany kremówki 30%sól, pieprzbazylia, oregano (opcjonalnie)2 łyżki parmezanuPrzygotowanie:Ugotować makaron Al'dente- odstawić.Pokroić w paski paprykę oraz cebulę.Czosnek przecisnąć przez praskę.Rozgrzać na patelni olej,zeszklić cebulę oraz czosnek, następnie dodać suszoną paprykę oraz poszatkowaną i chwilę poddusić by zmiękła ale nadal była jędrna.Do całości przełożyć z puszki pomidory i dusić 5 minut.Doprawić solą, pieprzem, dodać zioła i na końcu wmieszaćśmietanę.Ugotowany makaron przełożyć do sosu, wymieszać i podawać posypując wierzch parmezanem.Smacznego!