ßßß
mojego przepisuSkładniki:4 czerwone papryki1/2 papryczki chili1 marchew1 woreczek brązowego ryżu Sonko1/2 czerwonej cebuli2 ząbki czosnku1 pęczek zielonej pietruszki200g świeżego łososia1 łyżka oleju1/4szklanki białego wytrawnego winaPrzygotowanie:Ryż ugotować według informacji na opakowaniu.Papryki oczyścić i przekroić na połowę.Łososia pokroić na kawałki i usmażyć na łyżce oleju . Dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i czosnek oraz ugotowany brązowy ryż.Do całości dodać wino i gotować aż płyn odparuje. Dodać startą na tarce marchew, zieloną pietruszkę i wymieszać.Faszerować papryki ryżem, posypać żółtym serem i zielona pociętą papryczką chili, wstawić do nagrzanego piekarnika do 160' i zapiekać 25 minut.Smacznego!