Wykonanie
Jest kaloryczne ale za to nie za słodkie i szybko znika :)Kto jest chętny to zapraszam!
mojego przepisuSkładniki kruchego ciasta:170g
mąki pszennej tortowej120g zimnego
masła2 łyżki mielonych
migdałówżółtko1 łyżka kwaśnej
śmietanyZ wszystkich składników zagniatam ciasto na kruszonkę, wyrabiam chwilę do połączenia składników i odstawiam zawinięte w folię spożywczą na 30 minut do lodówki.Po tym czasie ciasto wałkuję, podsypując blat
mąką. Umieszczam w blaszce do tart, nakłuwam widelcem i wsuwam do nagrzanego piekarnika (170'C) na 20-25 minut. Następnie studzę.Składniki na krem:250g
serka Mascarpone250ml
śmietanki kremówki 30%2
białka jaj4 łyżki
cukru pudruDo dekoracji:starta
czekoladalistki
miętyKremówkę ubijam na sztywno, odstawiam.
Białka ubijam na sztywno bez
cukru, odstawiam.
Serek Mascarpone ucieram mikserem z
cukrem pudrem, następnie dodaję ubitą kremówkę i
białka.Wszystko mieszam delikatnie łyżką. Na ostudzony blat ciasta nakładam masę
serową i dekoruję
truskawkami, startą
czekoladą i
miętą.Smacznego!Dodaję do akcji: