ßßß Cookit - przepis na Wołowina ze szpinakiem i mango

Wołowina ze szpinakiem i mango

nazwa

Wykonanie

Trzeba przyznać, że wołowina smażona w woku jest idealna...soczysta i miękka! Nie mam osobiście zamiłowania do smażenia mięs, chyba tak ogólnie w ogóle do przyrządzania nie mam specjalnych zapędów ale za to druga połówka to uwielbia, kocha nawet rzec mogę i często jak już wiecie dopytuje kiedy ta jego wykonana potrawa pojawi się na blogu:) więc dziś jest..publikuję i dopisuję, że było na prawdę smacznie i lekko :) A ja mam wolne trzy dni więc biorę się za mnóstwo moich fajnych oczekujących wyzwań...trufle, które zupełnie nie wyszły więc trzeba nad nimi popracować, ciasteczka i tofu, które chciałabym Wam pokazać i może coś jeszcze przyjdzie mi do głowy :)Tymczasem wołowina z rąk Rafała :)
Źródło: "Wok"
Składniki:
500g wołowiny
200g świeżego szpinaku
1 dojrzały owoc mango
papryczka chili
3 łyżki oleju roślinnego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
3 łyżki sosu słodko kwaśnego
bazylia
Mięso pokroić w cienkie kawałki, szpinak opłukać i odsączyć, mango obrać pokroić.
W woku rozgrzać olej, podsmażyć szpinak oraz chili, następnie wyjąć z woka.
W tym samym oleju podsmażyć pokrojone mięso, wlać sosy sojowy oraz ostrygowy i dokładnie wymieszać. Dodać kawałki mango, na końcu przełożyć do woka szpinak z chili i wymieszać z mięsem. Doprawić do smaku sosem słodko kwaśnym, posypać bazylią i podawać z sypkim ryżem.
Smacznego!
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2013/11/woowina-ze-szpinakiem-i-mango.html