Wykonanie
A dzisiaj niespodzianka. Nie ma
kurczaka a są
żeberka! Słodko pikantne z nutą korzenną. Pyszne, kleiste, aromatyczne.ok 800g
żeberek1 gwiazdka
anyżu2-3cm kory
cynamonu3cm suszonej
papryczki chilli2 łyżki
syropu klonowego2 łyżki
oleju2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki musu z
mango albo
moreli4-6 łyżek słodkiego sosu
chilli1
cebula
Do mocnej torby foliowej albo pojemnika wrzucamy/wlewamy wszystkie składniki marynaty,
cebulę kroimy na ósemki i też wrzucamy razem z
żeberkami. Zostawiamy w marynacie na minimum kilka godzin a najlepiej na całą noc. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni. Całą zawartość wrzucamy do brytfanki i pieczemy około 1h20min przekręcając od czasu do czasu aby równomiernie się zrumieniły.