To kolejne weekendowe danie Podobno wszystkim smakowało.SKŁADNIKI1 kg. żeberek1kg kapusty kiszonejprzyprawa do żeberek, kminek , majeranej3 cebulemorele z puszki2 łyżki olejuWYKONANIEKapustę opłukać ciepłą wodą, wycisnąć, trochę posiekać. Cebulkę ududsić na patelni, dodać kapustę, kminek, majeranek i trochę podsmażyć. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia.Żeberka należy dzień wcześniej obtoczyć w marynacie z oleju i przyparwie do żeberek. Tak zamarynowane obtaczamy w mące i obsmażamy na tłuszczu.Układamy na kapuście. Na żeberka wykładamy morele z puszki. Pieczemy ok 1, 5 godz. w średnio nagrzanym piekarniku. Można trochę zostawć kapusty i posypać po wierzchu.GotoweSMACZNEGO