Wykonanie

Zupę
brokułową robię zwykle w formie kremu na bazie
warzywnego wywaru.Tym razem ugotowałam ją na skrzydle indyczym i nie miksowałam. I wyszła zachwycająca:)Gotowałam wg Kuchni Pięciu Przemian.Składniki:* 1/2
brokuła* 2
ziemniaki* skrzydło indycze* kawałek
marchewki,
pietruszki,
selera i
pora*
przyprawy:
sól,
bazylia,
lubczyk,
kurkuma,
tymianek,
estragon, ząbek
czosnku*
śmietana kwaśnaGotowałam tak:1. na wrzątek szczypta
kurkumy (g)2. kawałek
pietruszki (sł)3. skrzydło indycze (o)4.
sól (sn)Gotowałam ok. 1/2 godziny5. kilka kropli
cytryny (k)6.
lubczyk i trochę wrzątku do uzupełnienia (g)7.
marchew,
ziemniaki pokrojone w kostkę (sł)8.
por,
seler, szczypta
bazylii, ząbek
czosnku przekrojony wzdłuż(o)Gotowałam ok. 20 min.9. łyżeczka
vegety natur (sn)10. trochę zimnej
wody lub
cytryny dla zachowania przemiany (k)11. szczypta
estragonu (g)12. różyczki
brokuła (sł)Gotowałam chwilę do miękkości
brokuła.Oddzieliłam
mięso od kości (na skrzydle jest całkiem sporo
mięsa), wrzuciłam z powrotem do zupy, przelałam na talerz, dołożyłam łyżkę
śmietany i zjadłam z dokładką.

"Dla wielu chrześcijan życie wiary ogranicza się do obrzędów niedzieli, bez żadnego związku z
poni edziałkiem"M.L. KingKomentarze