Wykonanie
Zupelnie spontanicznie wyjechalismy na krotki urlop. Fajnie bylo :) Pogodna przecudna, jak na koniec wrzesnia. 27 stopni na plusie to swietna propozycja na urlop. :) Jadlam pysznie oczywiscie :) Kto mi zatem odpowie na pytanie co to jest: Schwäbische saure Kutteln? ;)Tymczasem jeszcze przywoluje slonce ta salatka ze slonecznymi
pomidorami i smaczna
rybka :)

Dla 4 osob:400 g
bialej fasoli (z puszki lub waga po ugotowaniu)2 puszki
tunczyka w sosie wlasnym400 g pomidorow1
czerwona papryka1
czerwona cebula4 lyzki
bialego octu winnegosol,
pieprz1/2 lyzeczki
cukru6 lyzek
olejuFasole odcedzic z puszki i wyplukac lub ugotowac sucha do miekosci i odecedzic. (Uprzednio namoczyc w zmnej wodzie na noc,
wode odlac i zalac nowa)
Tunczyka wyjac z puszki, odlac sos, rozdzielic widelcem na czesci.
Pomiodory umyc i pokroic w osemki.
Papryke umyc, oczyscic i pokroic w paski.
Cebule obrac i posiekac w
krazki. Wszystkie skladniki wlozyc do miski.Z
oleju,
octu,
soli,
pieprzu,
cukru i
oliwy przyzadzic sos. Sosem polac salatke i wymieszac.Przepis z: "Lisa. Kochen & Backen" nr 8/2012