Wykonanie
Bardzo lubię różne pasty na kanapki. Nie kupuje tych gotowych w sklepach, robię je sama i dodaje ulubione składniki. Dzisiaj zrobiłam pastę z
fasoli i
suszonych pomidorów z zalewy, dodałam także do smaku
olej z pestek dyni, który otrzymałam dzięki uprzejmości Biooil .Pasta wyszła pyszna, bardzo aromatyczna w smaku, posmarowałam nią
pieczywo chrupkie, posypałam ziarenkami z Ziarenkowa i tak powstała smakowita i zdrowa kolacja.Zapraszam :-)Składniki:- 200 g
fasoli białej drobnej- pół słoiczka
pomidorów z zalewy- 1 łyżka
oleju z pestek dyni Biooil-
sól,
pieprz do smaku- 1
cebula czerwona-
pieczywo chrupkie- ziarenka Euforia ZiarenkowoWykonanie:
Fasolę ugotować do miękkości, wystudzić. Można także użyć
fasoli białej z puszki. Wrzucić
fasolę do blendera, dodać
pomidory i
olej z pestek dyni i zmiksować.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i udusić na patelni, dodać do pasty, przyprawić
solą i
pieprzem i ponownie zmiksować.Posmarować
pieczywo chrupkie, posypać ziarenkami i jeść ze smakiem.Smacznego :-)