ßßß
Bardzo lubię różne pasty na kanapki. Nie kupuje tych gotowych w sklepach, robię je sama i dodaje ulubione składniki. Dzisiaj zrobiłam pastę z fasoli i suszonych pomidorów z zalewy, dodałam także do smaku olej z pestek dyni, który otrzymałam dzięki uprzejmości Biooil .Pasta wyszła pyszna, bardzo aromatyczna w smaku, posmarowałam nią pieczywo chrupkie, posypałam ziarenkami z Ziarenkowa i tak powstała smakowita i zdrowa kolacja.Zapraszam :-)Składniki:- 200 g fasoli białej drobnej- pół słoiczka pomidorów z zalewy- 1 łyżka oleju z pestek dyni Biooil- sól, pieprz do smaku- 1 cebula czerwona- pieczywo chrupkie- ziarenka Euforia ZiarenkowoWykonanie:Fasolę ugotować do miękkości, wystudzić. Można także użyć fasoli białej z puszki. Wrzucić fasolę do blendera, dodać pomidory i olej z pestek dyni i zmiksować. Cebulę pokroić w drobną kostkę i udusić na patelni, dodać do pasty, przyprawić solą i pieprzem i ponownie zmiksować.Posmarować pieczywo chrupkie, posypać ziarenkami i jeść ze smakiem.Smacznego :-)