ßßß

Dla 4 osob:12 pomidorkow koktajlowych1 czerwona cebulapo 1 czerwonej i 1 zoltej papryce (ja akurat mialam same zolte...)1 mala cukiniarozmaryn, tymianek (w sezonie swieze, poza sezonem suszone)200 g sera camembert800 g malych ziemniakow2 lyzki olejusol, pieprzPomidory umyc. Cebule obrac i posiekac w osemki. Papryke oczyscic i pokroic w paski ok. 5 cm. Cukinie umyc, przciac wzdluz i pokroic na kawalki. Ziemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie. Pokroic w cwiartki lub osemki zaleznie od wielkosci. Na patelni rpzgrzac olej, podsmazyc papryke, cukinie i cebule posypujac ziolami, przez ok. 4-5 minut. Warzywa powinny zostac chrupkie, nie za miekkie. Wyjac z patelni i przelozyc na talerz. Na pozostalym tluszczu usmazyc na zloto kartofle przez ok. 10 minut. Dodac warzywa, a nastepnie pomidory, smazyc przez 5 minut. Na koniec zdjac z ognia i dodac pokrojony w kostke ser camembert. Posolic i popierzyc. Lekko wymieszac.Do tego smakuje dip ogorkowy (sos na zimno):100 g odtluszczonego twarozku homogenizowanego200 g kwasnej smietany2- 3 lyzki ogorka startego na tarce jarzynowejsol, pieprz, mielony kminekpapryka w proszkuSkladniki wymieszac i doprawic do smaku. Nakladac na warzywa wedle uznania.Przepis z "Gut&günstig" nr 3/2012Wpis dodaje do akcji: