ßßß
Cookit - przepis na Zupa wielowarzywna z pulpecikami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa wielowarzywna z pulpecikami
Składniki
Mięso mielone
Jajko
Cebula
Olej
Ziemniak
Kalafior
Marchew
Pietruszka korzeń
Natka pietruszki
Seler
Pieprz
Wykonanie
Na chlodne dni w sam raz- warzywa i
miesna
wkladka :)Dla 4 osob:pol kg
mielonego miesa
wieprzowego1
jajko
1
cebula
olej
1 mala buleczka2
ziemniaki
kilka rozyczek
kalafiora
3
marchewki
1
korzen pietruszki
i kilka galazek
natki
1 maly
seler
(korzeniowy)sol,
pieprz
Marchewki
,
korzen pietruszki
,
ziemniaki
obrac,
ziemniaki
pokroic w kostke.
Ziemniaki
i waryzwa wlozyc do garnka. Zalac
woda
(ok. poltora litra), dodac posiekana
natke pietruszki
i rozyczki
kalfiora
. Gotowac 20 minut. Przyprawic do smaku
sola
i
pieprzem
. Warzywa wyjac i posiekac.
Cebule
obrac, posiekac na drobno. Bulke namoczyc w wodzie i odcisnac. Dodac
cebule
i bulke do
miesa
, oraz wbic
jajko
. Przyprawic do smaku i wyrobic eleastyczna mase. Uformowac
male
klopsiki. Wlozyc do osolonej wrzacej
wody
, gotowac 15-20 minut. Gotowe klopsiki wlozyc do zupy.
Przepis z pisma "Chwila dla Ciebie"jeden z numerow z 2012 r.
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/11/Zupa-wielowarzywna-z-pulpecikami.html
Przepisy powiązane
jarzynowa z klopsikami
Zupa kalafiorowa II
Pyszne placki ziemniaczane z marchewką
Kotlety z kaszy gryczanej
Miesne kulki z kalafiorem.
Składniki powiązane (0)