Bardzo prosta i bardzo smaczna. Dodatek imbiru rozgrzeje w chlodne jesienne dni. Juz coraz szybciej zapada zmrok...Dla 4 osob:200 g marchwi500 g dyni (np. Hokkaido)kawalek korzenia imbiru wielkosci orzecha wloskiego1 cebula2 lyzki masla1 lyzka przyprawycurry900 ml bulionu warzywnegosol, pieprzprzyprawamaggi w plynieMarchew obrac i pokroic w krazki, dynie obrac, wyjac gniazda nasienne i pokroic w kostke. Cebule obrac i posiekac, imbir obrac i posiekac. Na rozgrzanym masle podsmazyc cebule i imbir. Dodac marchew i dynie oraz posypac curry. Podsmazyc przez chwile mieszajac. Zalac bulionem, gotowac okolo 20 minut, nastepnie zmiksowac blenderem. Doprawic do smakasolapieprzem i maggi. Mozna podawac ze smietana.Przepis z moimi zmianamin na podstawie przepisu z: "Lisa.Kochen und Backen" Nr 11/2012Prtzepis dodaje do akcji Festiwal Dyni .