Wykonanie
Dopiero uczę się wykonywać jak zarówno jeść takie zupy , ale naprawdę dobrze smakują .Nawet mojemu mężowi który ciągle by jadł tylko mięcho:)
Składniki1 kawałek
imbiru wielkości
orzecha włoskiego500g
marchwi700ml
bulionu warzywnego200g kwaśnej
śmietany 30 %
sól,
pieprz1 małe
jabłkoEtapy przygotowania1.
Imbir umyć , obrać i przekroić na pół .Marchwie obrać,umyć i pokroić w kostkę .Wymieszać z
imbirem . Wlać
bulion .Gotować ok 20 minut,aż
marchew zmięknie.
Imbir wyjąć.2. Zupę zmiksować .Dodać
śmietanę i mieszając chwilę podgrzewać na małym ogniu . Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.3.
Jabłko umyć, pokroić w ćwiartki i usunąć gniazdo nasienne.Miąższ pokroić w małą kostkę . Zupę wlać do talerzy i posypać
jabłkiem . Świetnie smakuje z pszenną
bagietką .